Dagelijkse zorg

VERZORGINGTIPS VOOR THUIS :  De vervolgstappen voor een fantastische huid 

 

DAGELIJKS 2 x PER DAG

 

1. Reinigen


De belangrijkste regel bij huidverzorging is reinigen. Ga nooit naar bed zonder je gezicht te reinigen, want pas wanneer talg, huidschilfers, make-up resten en andere stofdeeltjes verwijderd zijn, is de weg vrij voor regenerende en verzorgende werkstoffen. Opgelet: niet alle reinigers worden op dezelfde manier gemaakt. We kiezen er de beste uit speciaal voor jouw huidtype, zodat er geen vocht onttrokken wordt.


2. Tonifiëren


Tonifieer je huid onmiddellijk na de reiniging om alle sporen van kalk, zout, chemicaliën van het leidingwater en andere resten te verwijderen, maar ook vooral om de natuurlijke PH waarde (zuurtegraad = beschermingsmantel) te herstellen en je huid voor te bereiden op de actieve ingrediënten.

 

  

 

3. Breng een oogcreme aan

 

Een oogcreme of gel is een noodzaak voor de fijne gevoelige huid rondom de ogen...want de mimiek is daar het felst. Als je bovendien ook nog veel tijd doorbrengt voor je computer scherm of eventuele wallen hebt van te weinig slaap, kan die gevoelige huid zeker dit extraatje gebruiken...

 

4. Gebruik een serum


Met hun super fijne textuur dringen ze dieper door in je huid. Het is precies de keuze van de formule, de concentratie en de anti-oxyderende werking die de doeltreffendheid bepaalt. Steeds voor je dag of nachtcreme gebruiken.


5. Vocht geven en voeden met een dagcreme


Naargelang je dagelijkse bezigheden...maar aangepast aan de omstandigheden: veel buiten of binnen,airco,gevoelig... te voeden met de juiste dagcrème of gel of met vitaminen om ze te versterken tegen alles wat van buitenaf op ons af komt.


6. Bescherming tijdens de dag


Gebruik een zonnecrème met anti-oxydanten en bij een normale huid met lage factor bv SPF 15,liefst niet hoger, hoe hoger hoe meer belastend voor de huid...