Definitieve ontharing

Behalve op ons hoofd is haar zowat overal taboe.  Naast hygiënische en/of esthetische redenen, kunnen je overtollige haren storen tijdens en na het sporten.   Bij hevige transpiratie zijn ze bovendien een broeihaard voor bacterieen en slechte geurtjes.

 

Je kan ze veelvuldig en periodiek laten verijderen met was of je kan opteren voor deze storende zones definitief te laten ontharen.  We zetten graag alle mogelijkheden voor op een rijtje.   Elk type huidkleur of haarkleur zal echter een andere behandeling vergen voor een optimaal resultaat.

 

Laser 

 
Met een goede laser kunnen we gemiddeld 90% van je lichaamshaartjes voorgoed weghalen. Door een gerichte straal verbranden we de letterlijk de haarwortel zodat in die porie nooit nog een haartje groeit.  Mensen met een lichte huid en donkere haren hebben hierbij een voordeel omdat de laser, die zoekt naar pigmenten, het haartje beter ziet. 
 

Elektrisch ontharen 

 
Kleurloze haren bevatten géén pigment en zijn dus quasi onzichtbaar voor de laser. Elektrolyse of elektrische ontharing is dan de beste optie, al ga je hiermee een stapje terug in de tijd.  
 

Flitslamp 

 
Mensen met een donkere huid of lichte haren kunnen we tot slot behandelen met IPL-toestel of Intense Pulsed Light, ook wel flitslamp genoemd. Met dit IPL-toestel kunnen we verschillende huidbehandelingen uitvoeren: behalve haartjes kunnen we ook nog tatoeages of acné verwijderen.   IPL zal echter nooit dezelfde precisie kennen als een laser.